خرید پله ای چیست ؟ 7 نکته در مورد خرید پله ای

خرید پله ای چیست ؟ 7 نکته در مورد خرید پله ای

()

اگر شما هم در هر بازار مالی فعالیت داشته باشید قطعا کلمه خرید پله ای را شنید اید ، منظور از خرید پله ای تقسیم ریسک است چرا که ما دقیقا بهترین نقطه خرید را نمی دانیم و قیمت ممکن است از خرید ما نیز پایین تر بیاید پس با خرید پله ای کم تر ریسک می کنیم .

خرید پله ای چیست؟

زمانی که شما دفعات خرید خود را تقسیم می کنید و در چند مرحله یک دارایی را خرید می کنید ، خرید پله ای گفته می شود . معمولا در بازار هایی که اهرم ندارد مانند بورس تهران و یا ارز دیجیتال در بخش اسپات کاربرد دارد .

برای مفهوم بهتر خرید پله ای یک مثال برای شما در نظر گرفتیم ، اگر قیمت یک سهام 400 تومان باشد و ما 20 میلیون تومان داشته باشیم و این 20 میلیون تومان را فقط برای خرید این سهم در نظر گرفته باشیم با بررسی چارت قیمتی چند حمایت از آن سهم را پیدا می کنیم برای مثال 350 تومان ، 300 تومان و 250 تومان حالا سرمایه خود را تقسیم بر 3 می کنیم حدود 6 میلیون تومان هر پله از خرید ما می شود و فقط در قیمت های ذکر شده هر بار 6 میلیون تومان خرید می کنیم.

خرید پله ای و کاهش زیان

زمانی که شما به صورت خرید پله ای ، خرید می کنید به سادگی می توانید سرمایه خود را مدیریت کنید چرا که در بسیاری از موارد قیمت آن دارایی که تهیه می کنید دقیقا از همانجایی که خرید می کنید بالا نمی رود و ممکن است کمی از نقطه خرید شما پایین تر بیاید و شما با کاهش مجدد آن دارایی سرمایه کافی برای خرید و کاهش قیمت خرید خرید یا همان میانگین را دارید و همچنین باعث می شود زود تر از زیان خارج و وارد سود شوید .

در بسیاری از موارد فکر می کنیم هم اکنون بهترین قیمت خرید است! ولی همیشه اینطور نیست و با خرید یکجا باعث می شویم در قیمت هایی که واقعا آن سهام ما بسیار ارزان می شود سرمایه جهت خرید نداشته باشیم .

همیشه باید در نظر داشته باشیم که فرصت ها در بازار های مالی وجود داشته اند و خواهند داشت و عجله برای کسب سود نداشته باشیم .

بهترین روش خرید پله ای کدام است؟

روش های مختلفی برای خرید پله ای در بازار های مالی وجود دارد که افراد بر اساس نوع استراتژی خود همچنین نوع سرمایه گذاری (کوتاه مدت / بلند مدت ) اقدام به خرید می کنند .

یکی از روش های خرید پله ای همانطور که گفته شد خرید یک دارایی در چند قیمت در صورت کاهش قیمت آن است ولی ممکن است قیمت آن سهام یا دارایی کاهش پیدا نکند در نتیجه ما هم نمی توانیم سود کنیم ، پس اگر اینقدر صبور نیستید تا فقط در کاهش های قیمت خرید کنید یا بازار بسیار صعودی است می توانید از روش دوم استفاده کنید .

روش دوم : خرید بخشی از سرمایه در قیمت مارکت بازار و ادامه خرید پله در چند مرحله در صورت اصلاح قیمت ، در این روش بعد از بررسی بر اساس استراتژی خود که می تواند بر اساس تکنیکال باشید در قیمت بازار یا مارکت یعنی همان قیمتی که امکان خرید و فروش دارد بخشی از سرمایه خود را خرید می کنیم مثلا اگر همان 20 میلیون تومان مثال قبل را در نظر بگیریم می توانیم 6 میلیون تومان با قیمت بازار و به جای 3 پله خرید ، 2 پله خرید دیگر انجام بدهیم .

اگر می خواهید ریسک را کم تر کنید می توانید به جای یک مرحله خرید بازار و دو مرحله خرید پله ای ، در چهار مرحله خرید کنید یعنی 20 میلیون تقسیم بر 4 و هر بار 5 میلیون تومان خرید کنیم .

چرا همیشه نباید از خرید پله ای استفاده کنیم؟

اینکه در کاهش ما سرمایه جدیدی را وارد کنید یعنی تقریبا داریم با روند اصلی بازار می جنگیم و اگر روند اصلی نزولی باشد ممکن است زمان زیادی نیاز باشد تا به سود برگردیم و بتوانیم آن سهام را بفروشیم و در بازار های اهرمی مانند فارکس ممکن است قیمت با هر خرید ما کاهش بیشتری داشته و اصلا افزایش پیدا نکند در نتیجه در صورت عدم مدیریت سرمایه ما کل سرمایه خود را از دست بدهیم یا به اصطلاح کال مارجین شویم .

خرید پله ای در ارز دیجیتال

همانطور که می دانید بازار ارز دیجیتال هم به صورت فیوچرز و اهرمی و هم به صورت اسپات است . شما برای سرمایه گذاری می توانید به صورت پله اقدام به خرید و فروش در اسپات یا خرید و فروش عادی کنید ولی برای ترید و خرید و فروش با اهرم های بالا اصلا پیشنهاد نمی شود از این روش استفاده کنید چرا که ممکن است بازار بسیار نوسان داشته باشد و خرید پله ای اصلا مناسب این کار نیست و بیشتر برای سرمایه گذاری مخصوصا بلند مدت پیشنهاد می شود .

مشکلات خرید پله ای در بازار های مالی

1- خرید و فروش بر خلاف جهت اصلی بازار

از آنجایی که فقط در کاهش های قیمت خرید می کنیم ممکن است روند اصلی ما نزولی بوده و زمان زیادی نیاز باشد صبر کنیم تا قیمت مجدد افزایش پیدا کند .

2- عدم امکان رعایت حد ضرر و توانایی پایبند بودن به آن

بسیاری از معامله گران به دلیل اینکه شاید مدت زیادی را برای خرید هر پله قیمتی صبر کرده اند ترجیح می دهند با سود از آن معامله خارج شوند و همین عامل باعث می شود که معامله گران حد ضرر خود را رعایت نکرده ولی نکته مهمی که وجود دارد شما زمانی که هر پله خرید خود را مشخص می کنید باید حد ضرر خود را هم مشخص کنید و در زمان مناسب در صورت عدم توانایی شد قیمتی از آن خارج شوید .

میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیاز:

مقالات مرتبط

دیدگاه

0 نظر تاکنون ارسال شده است

شبکه های اجتماعی

میهن اینوست در راستای قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند.

درباره ما

رسالت میهن اینوست ارائه آموزش هایی جهت افزایش مهارت های سرمایه گذاری آگاهانه در بازار های مالی است .

میهن اینوست در راستای قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند.

×
بهترین تقویم اقتصادی فارکس