کتاب الگو های شمعی ژاپنی استیو نیسون

قیمت کتاب :
کتاب الگو های شمعی ژاپنی

زمان مطالعه

سطح سختی

تعداد صفحه

امتیاز

()

Japanese Candlestick Charting Techniques

یکی از اولین و مشهورترین ژاپنی هایی که با استفاده از گذشته ایست، حرکت های آتی آن را پیشبینی می کرد، مردی افسانه ای به نام مانهیسا هما بود. او با انجام معاملات برنج در قرن هفدهم به ثروتی عظیم دست یافت. قبـل از بررسی فعالیت های همـا، قصد دارم پیرامون پیشینه اقتصادی دورانی که هما در آن شکوفا شد، صحبت کنم. محدوده زمانی مورد بحث، از سال ۱۵۰۰ بعد از میلاد تا اواسط قرن هفدهم است. در این دوران اپنا ۶۰ ایالت مستقل به کشوری واحد با اقتصادی موفق تبدیل شد.

در خلال سالهای ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰، ژاپن همواره در آتش جنگ می سوخت. در این جنگها هر کدام از دایمبوها ( معنای لغت به لغت ” نام بزرگ ” می شود، ولی در اینجا منظور ” فئودال یا زمیندار ” است. ) در تکاپو برای سیطره یافتن بر سرزمین مجاور خـود بودند. این باره صد ساله، از ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰، در تاریخ ژاپن “سنجوکو جیـداری ” با یا ” دوران جنگ داخلی ” خوانده می شود. در این دوران، ژاپن در آشوب و اغتشاش كامـل بـه سر می برد. در اوایل قرن شانزدهم، سه ژنرال شگفت انگیز، نوبوناگا ادا، هیدیوشی تویوتومی و ایسو توکاگووا، بعد از چهل سال جنگ موفق به متحد کردن ژاپن شدند، دلاوری ها و جنگ آوری های این سه ژانرال فوق العاده، برگهای زرینی از تاریخ و افسانه های ژاپن را تشکیل می دهند. گفتاری مشهور در ادبیات ژاپن مرسوم است که می گوید ” توپاناگا برنج را جمع کرد، هیدیوشی آرد را خمیر کرد و آن را ورز آورد و تاکوگاوا کیک را خورد.” این گفتار به این موضوع اشاره دارد که هر سه ژنرال در ایجاد ژاپنی متحد نقش به سزایی داشتند ولی توکوگاوا، آخرین ژنرال، امپراطور شد و خانواده او از سال ۱۶۱۵ تا ۱۸۶۷ بر ژاپن حکمرانی کردند. در تاریخ ژاپن این دوران را امپراطوری تاکوگاوا می خوانند.

شرایط نظامی حاکم بر ژاپن در طول این دوران، تاثیری به وضوح روشـن بـر نامگذاری اصطلاحات نمودارهای شمعی گذارد و اگر کمی تامل کنید، در می یابید که بسیاری از مهارت های مورد نیاز در معامله، مشابه ویژگیهای لازم برای کسب پیروزی در جنگ است. برخی از این مهارت ها، استراتژی، روانشناسی، رقابت، تاکتیک های عقب نشینی و حتی شانس هستند. بنابراین، بر خورد با واژگان نظامی در خلال این کتاب موجب تعجب نخواهد بود. این واژگان، اصطلاحاتی نظیر ” حمله های صبحگاه و شامگاه “. ” الگوی سه سرباز صعودی “، ” خطوط پاتک ” و… هستند.

ثبات ژاپن فئودالی جدید که اکنون توسط تاکوگاوا رهبری می شد، موجب پدید آمدن فرصتهای جدیدی شد. هرچند اقتصاد مبتنی بر ملک در این دوران رشد کرد ولی پدیده مهمتر از آن تسهیل و گسترده شدن معاملات خصوصی بود. در قرن هفدهم، بازار ملی رواج بیشتری یافت و جایگزین بازارهای محلی و منطقه ای شد. ایـن بـازار ملی، بطور غیرمستقیم موجب بسط و پیشرفت تحلیل تکنیکال شد. هیدیوشی تویوتومی به شهر اوساکا به عنوان پایتخت ژاپن توجهی ویژه مبذول داشت و تلاش به سزایی برای تبدیل آن به مرکزی تجاری از خود نشان داد. نزدیکی شهر اوساکا به دریا موجب شد این شهر در دورانی که سفرهای جاده ای کند، خطرناک و پرهزینه بودند به انباری ملی جهت جمع آوری و پخش کالا تبدیل شود. این ویژگی، اوساکا را به بزرگترین شهر ژاپن از نظر تجاری و اقتصادی مبدل کرد. ثروت واقر و امکانات متمرکز اوساکا موجب شد این شهر ” آشپزخانه ژاپن ” لقب گیرد. شهر اوساکا با حذف نرخهای متفاوت، ناشی از عرضه های پراکنده در بازارهای محلی، نقش بسزایی را در ایجاد قیمت واحد کالا در سراسر کشور ایفا کرد. در شهر اوساکا، یکی از امیدهای زندگی، کسب سود در معاملات بود (بر خلاف سایر شهرها که نفرتی عمومی از تلاش برای به دست آوردن پول در آن حاکم بود). اجتماع آن روزگار ژاپن به چهار تراز مجزا قابل تقسیم بود. این چهار طبقه از بالا به پایین عبارت بودند از سربازان، کشاورزان، صنعتگران و بازرگانان، به نظر می رسد که تا سال ۱۷۰۰ طول کشید تا تاجران بر موانع اجتماعی غلبه کنند. حتی امروزه نیز احوال پرسی تجاری در اوساکا با اصطلاح “موکاری موکا؟” انجام می شود که به معنای “آیا سودی به دست می آوری” است.

بودویا کیان در شهر اوساکا برای هیدیوشی (یکی از سه ژنرال بزرگ که ژاپن را متحد کردند) تجارت اسلحه می کرد. پودویا توانایی فوق العاده ای در حمل و نقل، توزیع و قیمت گذاری برنج داشت. حیاط روبروی منزل او به حدی مهم شده بود که اولین بازار برنج در آن بنا شد. او به مردی ثروتمند تبدیل شد و هر روز بر ثروتش افزوده می شد. در سال ۱۷۰۵، باکوفو (حکومتی نظامی که توسط امپراطور هدایت می شد) تمام اموال او را به این بهانه که عیاشی ها و خوشگذرانی ها پودویا برازنده سطح اجتماعی اش نیست، توقیف کرد. باکوفو نگران رشد قدرت برخی از تاجران بود. پیش از آن، در سال ۱۶۴۲، چندی از مقامات و بازرگانان، برای حذف بازار برنج کوشش زیادی کرده بودند. آنها تشبیه های سختگیرانه ای نظیر اعدام فرزندان، تبعید و ضبط داراییهای فعالین این بازارها، وضع کرده بودند.

هنگامی که بازار برنج دوجیما در اواخر قرن شانزدهم در اوساکا بنا شد، بازار برنج مستقر در حیاط خانه بودوپا نیز گسترش یافت، بازرگانان، برنج را درجه بندی و برسر نرخ آن چانه زنی می کردند. تا سال ۱۷۱۰، معامله فقط روی برنج واقعی و حاضر و آماده انجـام می شد. بعد از این سال، رسیدهای انبار که برنج در آن ذخیره شده بود نیز مورد معامله قرار گرفت به رسیدهای انبار، کوین برنج گفته می شد. این رسیدهای برنج به عنوان اولین کالای بازار فیوچر شناخته می شوند.

حق کارگزاری برنج، موجب غنی تر شدن اوساکا شد. در آن زمان بیش از ۱۳۰۰ معامله گر برنج در اوساکا فعالیت می کردند. از آنجایی ژاپن فاقد سیستم پولی استانداردی بود ( آخرین تلاش ها با عدم مقبولیت سکه به شکست منجر شده بود ) برنج به ابزاری واسطه برای معاملات تبدیل شد هنگامی که یک دایمیو به پول نیاز داشت، برنج خود را به اوساکا جایی که برنج با نام او در انبار ذخیره می شد، ارسال و کوپنی به عنوان رسید انبار دریافت می کرد. او می توانست گویی برنج را هر زمان که می خواست معامله کند. به علت مشکلات مالی، عده زیادی از کشاورزان، کوین خود را به جای مالیت مقرر واگذار می کردند د مالیاتی که یک دایسیو باید می پرداخت ۱۴۰ الی ۶۰٪ از محصول بود) بسیاری از اوقات محصول چندین سال آتی نیز پیش خور می شد و در رهن قرار می گرفت. این کوپن های برنج به صورت کاملا فعالانه مورد معامله قرار می گرفتند. پرداخت کوین برنج برای پیش خرید برنج سالهای آتی به عنوان نخستین معاملات و بازار برنج فوجیما به عنوان اولین بازار فیوچر جهان شناخته می شوند. در آن زمان به کوین برنج ، کوین ” برنج خالی ” نیز اطلاق می شد معنای آن این بود که برنج مورد معامله نمود فیزیکی ندارد) برای آنکه نسبت به محبوبیت معاملات فیوچر برنج، دیدگاهی بدست آورید این مطلب را بررسی کنید : در سال ۱۷۹۴ در کل، ۱۱۰ هزار گونی برنج در اوساکا معامله شد ( واحـد

شمارش برنج در آن زمان گوتی بود) در حالی که در همان سال محصول برنج کل ژاپن تنها ۳۰ هزار گونی بود.

در چنین شرایطی، هما لقب ” سلطان بازارها ” را با خود به همراه داشت. مونهيـا هما در سال ۱۷۲۴ در خانواده ای ثروتمند چشم به جهان گشود. خانواده هما به قدری ثروتمند بودند که مردم آن زمان می گفتند ” من هرگز مانند هما نخواهم شد ولی تلاش می کنم تا حکمرانی محلی شوم.” در سال ۱۷۵۰، زمانی که هما کنترل دارایی های خانواده را بر عهده گرفت، شروع به معامله برنج در قسمتی از شهر ساکاتا کرد، ساکاتا محل جمع آوری و توزیع برنج بود. از آنجا که هما اصالتا اهل شهر ساکانا بود، عبارت ” فـوانين ساگانا ” در ادبیات نمودارهای شمعی دائماً مشاهده می شوند. ریشه این قوانین به هما باز می گردد.

هنگامی که پدر مونهیسا هما در گذشت، او علی رغم اینکه پسر ارشد نبود، مسئولیت مدیریت دارایی های خانوادگی را به عهده گرفت. این اتفاق در تضاد با والاعيات آن زمان بود ( در آن زمان معمولاً پسر ارشد وارث قدرت پدر بود ) و احتمالاً علت آن تیزهوشی و دانایی مونهیسا بوده است. هما با پولی که بدست آورده بود راهی بزرگترین بازار برنج ژاپن، بازار دو جیما در اوساکا شد و شروع به معامله برنج نمود، خانواده هما یکی از بزرگترین مزارع برنج را در اختیار داشتند. قدرت این خانواده موجب می شد تا هر زمان که به اطلاعاتی از بازار برنج نیاز داشتند به آن دسترسی داشته باشند. علاوه بر آن، هما هر سال شرایط آب وهوایی را در جایی ثبت می کرد. او برای آموختن روانشناسی سرمایه گذاری، قیمت های پیشین را تا زمانی که بازار برنج در حیاط بودایا قرار داشت، تحلیل می کرد همچنین سیستم ارتباطی خاصی پدید آورد. در این سیستم، در زمانهای پیشبینی شده ای مردانی بر سقف خانه ها قرار می گرفتند و با پرچم برای یکدیگر پیام ارسال می کردند. این مردان کل فاصله اوساکا تا ساکاتا را پوشش می دادند. هما بعد از تسلط کامل بر بازارهای اوساکا، رهسپار بازار منطقه ای ادو شد ( ادو امروزه

توکیو خوانده می شود) او با استفاده از تجربیات خود ثروتی عظیم بدست آورد. گفته می شود که او در صد معامله پیاپی موفق به کسب سود شد مرتبه و شخصیت او بـه حـدی بود که شعری محلی در ادو در مورد او می گوید : ” زمانی که ساکتا افتابی است ( شهر هما )، دوجیما ابری است ( بازار برنج دوجیما واقع در اوساکا ) و کورما بارانی است ( بازار برنج گورما واقع در ادو ) ” معنای این شعر این است که زمانی که محصول برنج در ساکانا خوب است، قیمت در بازار دوجیما کاهش می یابد و در بازار ادو سقوط می کند. این شعره

متاثر از نقل مکانهای متناوب هما در بازارهای مختلف برنج است. در سالهای آخر زندگی، هما مشاور مالی دولت و مفتخر به دریافت لقب سامورایی شد. او در سال ۱۸۰۳ در گذشت. کتاب هما در رابطه با بازار باید در قرن هفدهم نوشته شده باشد. قواعد معاملاتی او، همانطور که در بازار برنج پر کاربرد بود، منجر به ایجاد تکنیک های شمعی ژاپنی شد که هم اکنون در ژاپن مورد استفاده قرار می گیرند.

میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیاز:

شبکه های اجتماعی

میهن اینوست در راستای قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند.

درباره ما

رسالت میهن اینوست ارائه آموزش هایی جهت افزایش مهارت های سرمایه گذاری آگاهانه در بازار های مالی است .

میهن اینوست در راستای قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند.